> agenda

Agenda

 
1 december 2018, 11:58 uur

Noodklok luiden voor het klimaat

Nederland

Door heel Nederland wordt op zaterdagochtend 1 december om 2 minuten voor 12 de noodklok geluid voor het klimaat. Dit is een oproep voor alle kerken en andere klokkenluidende instellingen om mee te doen. Het is de hoogste tijd voor een omslag richting duurzaamheid.

De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt en de oogsten mislukken. Als er niets verandert, zal klimaatverandering een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Gevaarlijke opwarming van de aarde kan nog worden voorkomen, maar het is de hoogste tijd om in actie te komen. De noodklok-actie is bedoeld voor alle kerken, moskeeŽn, gemeentehuizen, carillons en alle andere klokkenluidende instellingen: Wij luiden de NOODKLOK voor het KLIMAAT. De organisatie in Nederland is in handen van Greenpeace, zie†www.greenpeace.org/nl/acties/noodklok-voor-het-klimaat/.

De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de 24e internationale klimaatconferentie van de Verenigde Naties die 2-14 december in Polen†plaatsvindt. Tijdens deze conferentie moet het Parijse Klimaatakkoord praktisch worden uitgewerkt. Een belangrijk moment om te markeren en om aandacht voor te vragen.†

Hebben wij nog geen contact gehad met uw kerk, moskee, synagoge, gemeentehuis of carillon, en wilt u meedoen met het luiden van de klok, stuur dan een e-mail aan pelle.berting@greenpeace.org onder vermelding van:

-naam van de kerk, moskee, synagoge, gemeentehuis of carillon
-plaatsnaam
-naam contactpersoon
-telefoonnummer
-e-mailadres

U ontvangt dan ruim voor 1 december 2018 een informatiepakket met een handleiding.
Kent u kosters, bestuurders, gemeente-ambtenaren, carillonspelers die mee kunnen helpen met het luiden van klokken in Nederland? Nodig ze uit voor dit evenement!

Meedoen zonder dat u een klok heeft om te luiden? Dat kan ook. Meer informatie hierover volgt. Neem contact op met Pelle Berting op pelle.berting@greenpeace.org.

noodklok klimaat greenpeace


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl